Bitcoin raakt kortstondig een recordhoogte voordat het onder de $19.000 daalt.

De prijs van de toonaangevende cryptocurrency bitcoin’s bereikte op 1 december na bijna drie jaar officieel een nieuwe recordhoogte van meer dan $19.892.

De toonaangevende cryptocurrency bitcoin’s prijs bereikte officieel een nieuwe all-time high boven $19.892 op 1 december na bijna drie jaar.

Volgens de gegevens van Tradingview en Coinbase, bereikte de prijs van de belangrijkste cryptocurrencybitcoin een nieuwe all-time high boven $19.892 op 1 december na drie lange jaren. Ondanks de Thanksgiving-crash van vorige week, slaagde de prijs van de Bitcoin er het hele weekend in om te rebounderen.

Bitcoin passeerde vervolgens gemakkelijk de $19.000 op maandag om zijn all-time high te bereiken, zij het op een paar beurzen. Bitcoin heeft dit jaar een enorme ommekeer gemaakt nadat het in maart onder de $4.000 was gezakt en nu een all-time high bereikte.

De vraag naar Bitcoin van instellingen is snel toegenomen.
De meeste datapunten aan de ketting suggereren duidelijk dat de vraag naar Bitcoin Method van instellingen snel is toegenomen. Vorige maand registreerde Grayscale een historisch hoge netto-instroom, en de CME Bitcoin-futures-markt zag zijn openstaande rente stijgen tot $ 1 miljard. Grayscale merkte op dat er in het derde kwartaal van 2020 meer instellingen in cryptocurrencies investeerden dan ooit tevoren. Er zijn verschillende factoren voor de recente opwaartse beweging van de Bitcoin. JPMorgan Chase zei in een notitie dat het herstel van Bitcoin na de crash van maart liet zien dat het een blijvende kracht had. De erkenning van de veerkracht van Bitcoin door Amerika’s grootste investeringsbank fungeerde waarschijnlijk als een belangrijke vertrouwensboost, vooral voor institutionele beleggers.

Bitcoin blijft hangen rond de $18.500.
Op het moment van schrijven schommelt de prijs van de belangrijkste cryptocentrische bitcoin rond de $18.500. Toen de bitcoin zijn hoogtepunt bereikte, daalde de Amerikaanse Dollar Index vandaag sterk, met een verlies van 10 maanden dat het op het laagste punt sinds april 2018 plaatst. Het internationale persagentschap Reuters markeerde de gelegenheid met een historische krantenkop: „Dollar puilt uit op de Amerikaanse stimulus hoop; Bitcoin bereikt een piek in de tijd.“ CEO van ShapeShift en lange tijd Bitcoin-voorvechter Erik Voorhees tweette: „Ziet eruit als een krantenkop uit 2024.“ Hij voegde eraan toe, „maar ik denk dat we moeten aannemen dat het niet één kop zal zijn, maar vele in de komende jaren.“