Is de lage Stablecoin Supply Ratio van Bitcoin voldoende voor een prijspomp?

Het wordt steeds moeilijker om een dreigende stierloop voor Bitcoin te rechtvaardigen op basis van een marktanalyse. De grootste digitale asset is nauwelijks ontkomen aan zijn consistente prijs van $9500-8800 dollar in de afgelopen maanden, maar zijn fundamentele metriek blijft bullish op zijn toekomst.

Volgens het recente wekelijkse inzichtenrapport van Glassnode staat de Stablecoin Supply Ratio van Bitcoin op een historisch dieptepunt sinds mei 2018, omdat het kapitaal zich snel bleef ontwikkelen tot stabiele activa. De Stablecoin Supply Ratio van Bitcoin is een metriek die de verhouding weergeeft tussen de kapitaalinjectie in Bitcoin en het kapitaal dat naar stablecoins stroomt. Men gelooft dat meer kapitaal dat naar stablecoins gaat in wezen gunstig is voor Bitcoin op de lange termijn, aangezien het potentieel voor de kapitaalbeweging in Bitcoin’s ecosysteem toeneemt in de markt.

Nu zou een hogere SSR aangeven dat de koopkracht van stablecoin voor BTC ook zou verbeteren en indirect een bullish wave zou veroorzaken wanneer de instroom van geld plaatsvindt. Het is echter belangrijk om op te merken dat gebruikers die in BTC kopen massaal moeten zijn tijdens de stijging van stablecoin, aangezien stabiele activa ook kunnen worden bestemd voor het pompen van altcoins in de huidige markt.

Stabiele munten worden de nieuwe manier om USD-waarde op te slaan in de digitale-activa-industrie en de naald kan naar beide kanten bewegen, afhankelijk van de rente en de waarde van BTC en altcoins.

De CEO van OKEx stelt voor dat SSR de levensvatbaarheid van BTC op lange termijn aangeeft.

Nu, Jay Hao, CEO van OKEx uitwisseling heeft onlangs zijn mening gegeven over de stablecoin supply ratio situatie, omdat hij van mening was dat de populariteit van Bitcoin niet is afgenomen temidden van een stijging van andere altcoins.

In zijn uitleg via zijn blog nam Hao het voorbeeld van het consistente aantal transacties en het hogere OTC-handelsvolume om te impliceren dat het verhaal van Bitcoin Code als een gezonde investering intact lijkt te zijn en dat de lage SS-ratio uiteindelijk het momentum ten gunste van Bitcoin zou doen keren.

Hoewel Hao verwacht dat de waarde van Bitcoin in de toekomst zal profiteren van de lage SS-ratio, blijft het een feit dat BTC op dit moment prominente bearish signs laat zien. Zoals hierboven geïllustreerd, duidt de vorming van een dalende driehoek op een dreigende pullback die kan leiden tot een herbezichtiging van de BTC-waardering onder $9000.

Nu de aandelen aan de andere kant stijgen, worden beleggers steeds onzekerder over de bullish rally van BTC, omdat een kortstondige uitbraak hen doet twijfelen aan de reputatie van BTC op lange termijn.