Meer dan $1 miljard aan Stablecoins staan aan de zijlijn

Meer dan $1 miljard aan Stablecoins staan aan de zijlijn te wachten om Bitcoin naar $100K te duwen

Bitcoin handelt slechts een paar duizend dollar onder de 50.000 dollar, maar volgens een crypto-analist zit er meer dan 1 miljard dollar aan stablecoins aan de zijlijn te wachten om de toonaangevende Bitcoin Up cryptocurrency per market cap naar een prijs van 100.000 dollar per munt te duwen, binnen de komende dertig tot zestig dagen.

Hier is waarom al dit kapitaal dat aan de zijkant zit, binnenkort gebruikt kan worden om de prijzen nog hoger te drijven.

Analist: Bitcoin kan $100.000 bereiken binnen 30 tot 60 dagen

Bitcoin is een onstuitbare uptrend sinds Zwarte Donderdag, bijna een jaar geleden op de dag af.

Sinds afgelopen maart, toen de pandemie toesloeg, is de cryptocurrency opgebloeid tot een ster binnen de financiële ruimte, die opbrengsten biedt die de verwachtingen ruimschoots overtreffen in een tijd waarin winsten schaars zijn en geld in allerijl wordt gedebiteerd.

Een vloed van institutioneel kapitaal heeft de prijs van Bitcoin gedurende het ene jaar van onder de $4.000 naar $48.000 geduwd, maar binnen twee maanden zou die prijs kunnen verdubbelen, volgens crypto-handelaar Joseph Canfield. Canfield beweert dat de katalysator voor zo’n massale bullish move in zo’n korte tijd, zo’n $1 miljard aan aan de kant gezette stablecoins is.

Zouden de $1 miljard stablecoins Bitcoin binnen twee maanden naar dit ongelooflijke doel kunnen drijven?

Hoe Stablecoins aantoonbaar de cryptoprijzen doen stijgen

Stablecoins zoals Tether, USD Coin, Paxos, en vele anderen, zijn 1-op-1 gebonden aan de dollar, vandaar de „stabiele“ categorisering. Als het aanbod van stablecoins stijgt, stijgen ook de prijzen van Bitcoin, Ethereum, en de rest van de altcoin markt.

De correlatie tussen het slaan van Tethers en de prijsstijging van Bitcoin is al jaren gedocumenteerd, maar heeft tot nu toe niet tot zulke resultaten geleid – tot nu.

Stablecoins zijn recent gebruikt om grote orders te plaatsen voor BTC op Coinbase Pro. Analisten zeggen dat het als „raketbrandstof“ is voor de allereerste cryptocurrency tijdens een uptrend.

De afgelopen dagen piekte de stablecoin-activiteit voordat het nieuws van Telsa’s Bitcoin-aankoop de ronde deed. De theorie is dat de opleving van de activiteit een spot BTC aankoop was namens het bedrijf.

Tesla kocht voor $1,5 miljard aan Bitcoin om aan de bedrijfsreserves toe te voegen en hun cash holdings te diversifiëren, en het veroorzaakte de grootste dagelijkse groene candle ooit om te volgen. Maar sindsdien heeft de weerstand de cryptocurrency ervan weerhouden om de $50.000 te passeren.

Nog eens $1 miljard aan opzij gezette stablecoins, zou de doorbraak van $50.000 kunnen inluiden, wat weer een grote psychologische horde zou zijn die nu in het achter zicht ligt.

Als dit kan gebeuren, is Canfields theorie dat Bitcoin binnen twee maanden naar $100.000 kan stijgen, helemaal niet zo vergezocht. En als het slechts twee maanden duurt om vanaf hier $100.000 te bereiken, hoe hoog gaat deze cyclus dan nog?